Historia


Det klassiska mopedvarumärket Tomos är nu åter representerade på Svenska marknaden. Efter ett par års frånvaro är Slovenska Tomos tillbaka med en stark ägare från bilindustrin och en fullt utrustad fabrik i Koper, en vacker kuststad ett kort stenkast från italienska Venedig.

Tomos med sin långa ärorika historia började redan 1954 tillverka mopeder för en global marknad med USA och Nederländerna som de största marknaderna.
Tomos tillverkade även en stor dela av Puch’s modellprogram, där Puch Maxi, Puch Florida och Puch Dakota är för oss svenskar välkända modeller.

Åren av framgång tillsammans med en växande efterfrågan på tvåhjulingar
inspirerade Tomos till att utveckla dagens modellprogram. Alla modeller är mycket enkla att underhålla och har en distinkt praktisk design, lämplig för de som ställer stora krav på funktionalitet, driftsäkerhet och praktikalitet.

I Sverige har Tomos sålts framgångsrikt och har kommit att bli uppskattade för sin höga tillverkningskvalitet, sin långsiktiga tillförlitlighet och sitt klassiska utseende. Nu tar vi vid där de andra slutade.

Tomos med sin tidlösa design och sin moderna teknik är här för att stanna.